LOGO FINAL

Το λογότυπο του Συλλόγου είναι το δέντρο που συμβολίζει την ζωή. Η ποικιλία των φύλλων και των καρπών στα κλαδιά τονίζει τη μοναδικότητα των ατόμων στην κοινωνία γενικότερα. Οι ρίζες συμβολίζουν ότι η καταγωγή όλων των ανθρώπων είναι κοινή και αποτελούμαστε όλοι από τα ίδια στοιχεία. Είναι ένα θαύμα της φύσης ο αιώνιος αυτός κύκλος δημιουργίας που ξεκινά από τα σπλάχνα της γης μέχρι που πάνω στα κλαδιά θα ενσαρκωθούν οι καρποί οι οποίοι είναι και μοναδικοί μεταξύ τους.

«αξίΖΩ» (Αξία + Ζω)

Το λογοπαίγνιο συμβολίζει την αξιοπρέπεια  και την σημαντικότητα των ατόμων ΑμεΑ, καθώς επίσης και το σεβασμό που αξίζουν από εμάς. Επίσης, δίνεται έμφαση και στα ίσα δικαιώματα που έχουν όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι στον κόσμο.

A+ A A-

                                                                                                                              

  LOGO FINALmail            

ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΥΦΑΝΤΩΝ 691 00 ΚΟΜΟΤΗΝΗ                                                                                                                           ΑΡ.ΠΡΩΤ.86

ΤΗΛ.& FAX: 25310-33114

web: www.syd.gr

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κομοτηνή 30/07/2020

jlyrf

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ο Σύλλογος Μέριμνας Α.μεΑ. Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», φορέας υλοποίησης του έργου «Μουσικό εργαστήρι», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Active citizens fund»,

προσκαλεί

                                                     

άτομα με νοητική υστέρηση ή με οποιαδήποτε μορφή νοητικής αναπηρίας να υποβάλουν αίτηση για την παροχή υπηρεσιών μουσικοθεραπείας, στο πλαίσιο του έργου Μουσικό Εργαστήρι του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης.

Α. Παρεχόμενες Υπηρεσίες

Το Μουσικό Εργαστήρι του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης, λειτουργεί 5 ημέρες την εβδομάδα, 12 ώρες την ημέρα, και παρέχει ΔΩΡΕΑΝ πολλαπλές υπηρεσίες, στα πλαίσια της θεραπευτικής μουσικής σε Άτομα με νοητική υστέρηση.

Το Μουσικό Εργαστήρι βρίσκεται εντός της πόλης της Κομοτηνής, στην οδό Ραιδεστού 10.

Σκοποί-στόχοι λειτουργίας Μουσικού Εργαστηρίου:

 1. Να αποκτήσουν αντίληψη του ήχου ως προς τη χροιά, το ύφος, το χρόνο, την ένταση.
 2. Να γίνουν ικανοί να χρησιμοποιούν δημιουργικά τα μέσα παραγωγής ήχου: φωνή, σώμα, μουσικά όργανα .
 3. Να καλλιεργηθούν ακουστικά και φωνητικά, ώστε να αποδίδουν με ακρίβεια τους διάφορους ήχους.
 4. Να συνειδητοποιήσουν τη δομή της μελωδίας (φράση, πρόταση, θέμα) και την αρμονική τοποθέτηση των ήχων .
 5. Να μπορούν να δημιουργήσουν και να εκφράζονται μουσικά.
 6. Με βάση το λόγο (λέξεις, φράσεις) να δημιουργούν ρυθμούς, χρησιμοποιώντας την φωνή, το σώμα, τα μουσικά όργανα.
 7. Να ερμηνεύουν μουσική με κίνηση, αναπτύσσοντας την τεχνική, να χρησιμοποιούν το σώμα τους σαν εκφραστικό μέσο, συνδυάζοντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά μουσικής και κίνησης (δημιουργικός χορός).
 8. Να χρησιμοποιούν τα όργανα τάξης στις δημιουργικές εργασίες και να εκμάθουν ένα ή περισσότερα όργανα.
 9. Να αποκτήσουν ένα ρεπερτόριο από πολλά τραγούδια.
 10. Να αναγνωρίζουν και να χρησιμοποιούν τα σύμβολα των ήχων (μουσική γραφική, ρυθμική και μελωδική).
 11. Να γνωρίζουν τα διάφορα μουσικά στυλ μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους και να μάθουν να εκτιμούν τη μουσική δημιουργία κάθε εποχής.
 12. Να γνωρίζουν και να σέβονται την παραδοσιακή μουσική, τη δική τους και των άλλων .
 13. Να αναπτύξουν θετική στάση προς την καλή μουσική, σα μια μορφή τέχνης, είτε είναι παραδοσιακή είτε έντεχνη, λαϊκή κ.λ.π

Β. Δικαιολογητικά συμμετοχής

 1. Αίτηση (επισυνάπτεται). Η αίτηση υποβάλλεται από τον ίδιο τον ωφελούμενο ή το γονέα του (εφόσον δε βρίσκεται υπό δικαστική συμπαράσταση ή περιορισμό της δικαιοπρακτικής ικανότητάς του) ή το νόμιμο εκπρόσωπό του (π.χ. δικαστικό συμπαραστάτη). Ειδικότερα, για τους ωφελούμενους που διαβιούν σε ιδρύματα κλειστής περίθαλψης και, εφόσον, δεν έχει οριστεί νόμιμος εκπρόσωπός τους, την αίτηση δύναται να την υποβάλει ο νόμιμος εκπρόσωπος του αρμοδίου φορέα, συνοδευόμενη από σχετική απόφαση υποβολής αίτησης του αρμοδίου οργάνου του ιδρύματος.
 2. Πρόσφατη Βεβαίωση Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας(Κ.Ε.Π.Α)

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Γ. Κατάθεση δικαιολογητικών.

Οι αιτήσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν ιδιοχείρως μόνο από τους ίδιους τους ωφελούμενους ή τους γονείς τους ή από τους δικαστικούς συμπαραστάτες των ωφελουμένων ή από οποιοδήποτε άλλο άτομο κατέχει γραπτή εξουσιοδότηση για την κατάθεση των δικαιολογητικών από το δικαστικό συμπαραστάτη, στα γραφεία του Συλλόγου Μέριμνας Α.μεΑ. Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», στο Αγρόκτημα Υφαντών (6ο χλμ Κομοτηνής-Ιάσμου), Κομοτηνή, 69100, από τις 3/8/2020.

Δ. Παροχή πληροφοριών

Η παρούσα διατίθεται από το Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «αξίΖΩ» στον τοπικό τύπο και αναρτάται στην ιστοσελίδα του φορέα, στη διεύθυνση www.syd.gr, στη σελίδα του φορέα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς επίσης και στις ιστοσελίδες της Ε.Σ.Α.μεΑ. (www.esamea.gr) και της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ. (www.posgamea.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Ντίνα Ιωάννα ή την κ. Πετσάρη Ελένη:

-στο τηλέφωνo/fax 2531033114,

-e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

-αυτοπροσώπως στα γραφεία του Συλλόγου, ώρες 8:00-12:00.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Περισσότερες πληροφορίες: www.activecitizensfund.gr/

 

Find us on Facebook