LOGO FINAL

Το λογότυπο του Συλλόγου είναι το δέντρο που συμβολίζει την ζωή. Η ποικιλία των φύλλων και των καρπών στα κλαδιά τονίζει τη μοναδικότητα των ατόμων στην κοινωνία γενικότερα. Οι ρίζες συμβολίζουν ότι η καταγωγή όλων των ανθρώπων είναι κοινή και αποτελούμαστε όλοι από τα ίδια στοιχεία. Είναι ένα θαύμα της φύσης ο αιώνιος αυτός κύκλος δημιουργίας που ξεκινά από τα σπλάχνα της γης μέχρι που πάνω στα κλαδιά θα ενσαρκωθούν οι καρποί οι οποίοι είναι και μοναδικοί μεταξύ τους.

«αξίΖΩ» (Αξία + Ζω)

Το λογοπαίγνιο συμβολίζει την αξιοπρέπεια  και την σημαντικότητα των ατόμων ΑμεΑ, καθώς επίσης και το σεβασμό που αξίζουν από εμάς. Επίσης, δίνεται έμφαση και στα ίσα δικαιώματα που έχουν όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι στον κόσμο.

A+ A A-

03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΛΗΞΕΙ!

Στο εργαστήρι κινηματογράφου του Συλλόγου μας η ομάδα των ωφελουμένων πειραματίστηκε και αυτοσχεδίασε στο Green Screen με θέμα: Πού θα ήθελα να ταξιδέψω. «Αναλύσαμε την κινηματογραφική τεχνική του Green Screen με παραδείγματα από ταινίες, μεταφέραμε τους αυτοσχεδιασμούς στους τόπους και τους χρόνους επιλογής μας, μπροστά στο πράσινο πανί. Μια μικρή επεξεργασία από τους ειδικούς και… να το αποτέλεσμα! Ταξιδέψαμε στα πιο αγαπημένα μέρη, από το φεγγάρι μέχρι τη θαλπωρή του σπιτιού μας!» αναφέρει η κα Μυρσίνη Λαντζουράκη. Έτσι, δημιουργήθηκε το πρώτο βίντεο από τα μαθήματα των ωφελουμένων του Συλλόγου μας στο Εργαστήρι Κινηματογράφου με τη θεατροπαιδαγωγό και σκηνοθέτη Μυρσίνη Λαντζουράκη, τον φωτογράφο και κινηματογραφιστή Δημήτρη Πολίτη και τέλος την ηθοποιό Βούλα Παναγιωτίδου.

Σύνδεσμος : https://www.youtube.com/watch?v=qukCZSS5FO4

21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Η ΕΡΤ3 ΚΑΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΓΡΟWEEK ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!!

Η ΕΡΤ3 και η εκπομπή ΑΓΡΟweek με παρουσιαστή τον Tasos Kotsopoylos και όλο το συνεργείο της εκπομπής παρευρέθησαν στον χώρο μας, για ένα αφιέρωμα στο εργαστήρι Ζυμαρικών και στα προϊόντα «Αξίζω ΙΚΕ» μία εταιρεία αρωγό στο έργο του Συλλόγου μας.

Έπειτα παρακολούθησαν το πρόγραμμα των παιδιών που περιελάβανε: μουσικό εργαστήρι, εργαστήρι κινηματογράφου, εκπαιδευτική κουζίνα, ψυχοκινητικά παιχνίδια για την ανάπτυξη γλωσσικών και κινητικών δεξιοτήτων κ.α.

1

31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΖΩ ΙΚΕ!

Έως την Αθήνα και συγκεκριμένα τα τηλεοπτικά πλατό του καθημερινού ενημερωτικού μαγκαζίνο του ΣΚΑΙ, έφτασαν τα χειροποίητα προϊόντα που δημιουργούν τα μέλη του Συλλόγου Ατόμων με Νοητική Υστέρηση Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», στο χώρο του εργαστηρίου της αξΙΖΩ ΙΚΕ, της εταιρίας αρωγού στο έργο του Συλλόγου.

Σύνδεσμος : https://www.facebook.com/AgioiTheodoroiAmea/videos/478382790479101

 2

2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ!

Tην Παρασκευή 28/01 το ΚΕΘΕΑ Κιβωτός επισκέφθηκε τον Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Νομού Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «αξίΖΩ». Το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ Κιβωτός είχε την ευκαιρία να πληροφορεί για το έργο του Συλλόγου, ενώ με τη σειρά του ενημέρωσε για τις νέες δράσεις της Κινητής Μονάδας του ΚΕΘΕΑ Κιβωτός. Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση τέθηκαν επίσης προτάσεις για μελλοντική συνεργασία, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της έγκαιρης παρέμβασης σε ζητήματα απεξάρτησης.

3

8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Στο πλαίσιο της πώλησης των προϊόντων της εταιρείας μας "ΑΞΙΖΩ ΙΚΕ" αντιπροσωπεία της εταιρείας βρέθηκε σε κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ζαχαροπλαστείων "Μελί Μελί’. Μέλος της αντιπροσωπείας ήταν και ο πρώτος εργαζόμενος της εταιρείας μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ που είναι Άτομο με ειδικές ανάγκες. Ο εργαζόμενος είχε την ευκαιρία να βιώσει την εμπειρία των πωλήσεων και την εξωστρέφεια που αυτή προσφέρει.

4

11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Βασιλόπιτα έκοψαν τα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου κι οι εργαζόμενοι του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης «Άγιοι Θεόδωροι». Η εκδήλωση έλαβε χώρα σε στενό κύκλο στην ταβέρνα Θράκες την Παρασκευή. Τη βασιλόπιτα έκοψε και μοίρασε ως είθισται η δραστήρια πρόεδρος του Συλλόγου Νατάσα Λιβεριάδου, που ήταν και παραμένει παρούσα σε κάθε στιγμή των «Αγίων Θεοδώρων».

5

16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η κοπή της Βασιλόπιτας για τους ωφελούμενους του Συλλόγου μας! Η κοπή της πίτας είναι μία αφορμή να θέσουμε όλοι μαζί νέους στόχους με χαμόγελο και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. 🎯 Καλή και εποικοδομητική χρόνια σε όλους και σε όσους έτυχε το φλουρί, ευχόμαστε η τύχη να είναι πάντα με το μέρος τους.

 6

25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Την Παρασκευή φιλοξενήσαμε στην εταιρεία αξίζω ΙΚΕ αλλά και στις δομές του Συλλόγου μας το ΕΝΑ CHANNEL το οποίο έκανε μία εκτενή παρουσίαση όλων των λειτουργιών του Συλλόγου μας.

9 ΜΑΡΤΙΟΥ

Οι ωφελούμενοι του Συλλόγου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραολυμπιακά αθλήματα όπως το boccia, goalball και τον τρόπο χρήσης ενός αμαξιδίου που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Περπατώ» μαζί με το 7ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής με αφορμή την Παραολυμπιακή Ημέρα

 7

21 ΜΑΡΤΙΟΥ

AξίΖΕΙΣ να είσαι διαφορετικός

Παγκόσμια ημέρα για το Σύνδρομο Down σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου κι ο Σύλλογος ΑμεΑ νοητικής υστέρησης «Άγιοι Θεόδωροι» με ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο στο οποίο συμμετέχουν οι ωφελούμενοι του κέντρου αξίΖΩ, δίνει για ακόμη μία φορά το μήνυμα: «αξίΖΕΙΣ να είσαι διαφορετικός, αξίΖΕΙΣ να είσαι ίσος. Ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης ‘’ Άγιοι Θεόδωροι ‘’ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την προσβασιμότητα των ατόμων με σύνδρομο Down σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας μας».

Σύνδεσμος : https://www.facebook.com/AgioiTheodoroiAmea/videos/999293211023207

21 ΜΑΡΤΙΟΥ

Στη διήμερη συνάντηση που οργάνωσε το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas στην Αθήνα, παραβρέθηκαν ο Διευθυντής του Συλλόγου μας Ποιμενίδης Ηλίας και ο τοπικός συντονιστής του προγράμματος Ποιμενίδης Δημήτριος, εκπροσωπώντας την Κομοτηνή, την πρώτη πόλη της Περιφέρειας ΑΜΘ που θα συμμετάσχει στο Αναπτυξιακό πρόγραμμα των Special Olympics Hellas.

 8

22 ΜΑΡΤΙΟΥ

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με το σύλλογο ΔΑΔΑΑ, μας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα INSIDES που στοχεύει στην προώθηση της συμμετοχής σε αθλητικές και φυσικές δραστηριότητες των νέων με νοητικές αναπηρίες και αυτισμό. Μια ομάδα 8 ατόμων από το Σύλλογο μας (εκπαιδευτικό - επιστημονικό προσωπικό/ Διοίκηση) επισκεφθήκαμε τη Σλοβενία (συγκεκριμένα την πόλη NOVO MESTO).

 9

23 ΜΑΡΤΙΟΥ

Την Τετάρτη είχαμε την χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε στον χώρο μας έναν αγαπημένο μουσικό της πόλης μας τον κ. Χατζόπουλο Χρήστο, ο οποίος ήρθε και μας έφερε νότες χαράς και αισιοδοξίας για ένα κόσμο ειρηνικό.

Ακούσαμε τα χελιδονίσματα και τραγουδήσαμε όλοι μαζί αγαπημένα τραγούδια καλωσορίζοντας την άνοιξη

 10

1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Δράσεις με σκοπό την εξοικείωση των παιδιών με τη διαφορετικότητα αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκαν στον σύλλογο μας με αφορμή την επίσκεψη μαθητών και μαθητριών της Ε’ του 1ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου.

Ήταν μια αξέχαστη μέρα για όλους! Ευχαριστούμε από καρδιάς!

11 

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, καθιερώθηκε το 2007 από τον ΟΗΕ

Πρόκειται ίσως για τη μοναδική αναπηρία η οποία «γοητεύει» το κοινό λόγω της μυστηριώδους φύσης και της παράδοξης “ευφυΐας” των αυτιστικών ατόμων.

Τα άτομα αυτά έχουν ανάγκη κυρίως για αποδοχή και κοινωνική στήριξη.

Είμαστε δίπλα τους και θα είμαστε

7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Οι ασκούμενοι φοιτητές της Κοινωνικής Εργασίας του Συλλόγου μας υπό την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας τους κας Ιωάννας Ντίνα, παρουσίασαν τον ρόλο του/της κοινωνικού λειτουργού στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία σε φοιτητές της Κοινωνικής Εργασίας από το Exagono Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού Δήμου Κομοτηνής

 12

12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Η επαφή με την φύση είναι αξία ανεκτίμητη για αυτό φροντίζουμε τον κήπο μας όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να γευτούμε νόστιμα και υγιεινά λαχανικά. Τα λαχανικά αξίζει να σημειωθεί πως χρησιμοποιούνται για τα προϊόντα της ΑΞΙΖΩ ΙΚΕ.  

Με μεγάλη μας χαρά φυτέψαμε και τις ελιές μας, τις οποίες μας είχε κάνει δωρεά το ελαιοτριβείο Thracia ΙΚΕ κατά την επίσκεψη μας.

 13

13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το σύλλογο ΔΑΔΑΑ, μας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα INSIDES που στοχεύει στην προώθηση της συμμετοχής σε αθλητικές και φυσικές δραστηριότητες των νέων με νοητικές αναπηρίες και αυτισμό. Μια ομάδα 7 ατόμων από το Σύλλογο μας (εκπαιδευτικό - επιστημονικό προσωπικό/ Διοίκηση) επισκεφθήκαμε τη Νάπολη στην Ιταλία.

14

14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, οι Σπορίτες Ροδόπης μας χάρισαν τους σπόρους τους από παραδοσιακές ποικιλίες κηπευτικών. Οι ωφελούμενοι μας, με τη βοήθεια του προσωπικού, γέμισαν τα ειδικά σακουλάκια με χώμα ,τοποθέτησαν τους σπόρους και πότισαν, δίνοντας στους Σπορίτες την υπόσχεση ότι θα φροντίζουν τα φυτά και θα παρακολουθούν την εξέλιξη τους!

15

16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Οι γιορτές είναι για να μας φέρνουν πιο κοντά. Κατά την επίσκεψη μας στα ειδικά σχολεία της πόλης μας Εεεεκ Κομοτηνης, στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και στο Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο, ανταλλάξαμε πασχαλινές ευχές και υποσχέσεις για κοινές δράσεις στο μέλλον.

16

18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Special Olympics Hellas ήρθε στην πόλη μας και υπέγραψε πρόγραμμα που θα προωθήσει τον αθλητισμό σε άτομα με νοητική αναπηρία. Παρών και ο Σύλλογος «Αγίων Θεοδώρων» που ξεκίνησε τη συνεργασία. Η πρόεδρος του Συλλόγου «Αγίων Θεοδώρων» Νατάσα Λιβεριάδου είπες πως η συνεργασία ξεκίνησε ουσιαστικά ύστερα από προσπάθειες του διευθυντή Ηλία Ποιμενίδη και ότι η Κομοτηνή είναι «η πρώτη πόλη στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη που θα έχει τη συνεργασία αυτή».

17

7 ΜΑΙΟΥ

Το προσωπικό του Συλλόγου μας στις 7 Μάιου παρακολούθησε μαθήματα Πρώτων Βοηθειών από τον Στάθη Γκεβρέκη και το European Resuscitation Counci

18

12 ΜΑΙΟΥ

Σήμερα είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε κι εμείς το θεατρικό μιούζικαλ «Σιωπή ο βασιλιάς ακούει» στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής! Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Βασιλιά και την Μούσα που φωτογραφήθηκαν μαζί μας και όλο τον θίασο για τις στιγμές που μας χάρισαν.

19

13 ΜΑΙΟΥ

Στα πλαίσια του πρώτου Green Fest , ενός φεστιβάλ με Οικολογικές Ευαισθησίες, το οποίο διοργάνωσαν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής , ο Δήμος Κομοτηνής , το Exagono Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού Δήμου Κομοτηνής και η Κοιν.Σ.Επ. Θράκης Κίνητρο, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων Θράκης 2022 , οι αθλητές μας των Special Olympics Hellas συμμετείχαν στις δράσεις του φεστιβάλ, παίζοντας Boccee με εξοπλισμό φτιαγμένο αποκλειστικά φτιαγμένο από 100% ανακυκλώσιμα υλικά. Οι συμμετέχοντες της δράσης, παιδιά από δημοτικά σχολεία της πόλης, περαστικοί και οι ωφελούμενοι του Συλλόγου μας, με πολύ χαρά και κέφι, παίξανε και μάθανε για το άθλημα του Boccee.

20

18 ΜΑΙΟΥ

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε ότι η εταιρεία ΑΞΙΖΩ ΙΚΕ, η οποία αποτελεί μία εταιρεία αρωγό στο έργο του Συλλόγου μας, επιλέχθηκε ως μία από τις είκοσι καλύτερες επενδύσεις σε πανελλαδικό επίπεδο που πραγματοποιήθηκε μέσω του προγράμματος LEADER στο πλαίσιο του Π.Α.Α 2014-2020 από την Αναπτυξιακή Ροδόπης!

21

18 ΜΑΙΟΥ

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων και βρήκαμε αφορμή να επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο της Ξυλαγανής.

22

20 ΜΑΙΟΥ

Σήμερα το πρωί είχαμε την τιμή να επισκεφθούν τις δομές του Συλλόγου μας ο κ. Συριτούδης Πασχάλης-Υποστράτηγος Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Α.Μ.Θ και ο κ. Σεβδυνίδης Μιχαήλ-Διευθυντής Αστυνομίας Ροδόπης στο πλαίσιο της συνεργασίας του Συλλόγου με την Ελληνική Αστυνομία.

23

21 ΜΑΙΟΥ

Το Σάββατο στις 21/05/2022 με αφορμή την εκδήλωση του #reunion των αποφοίτων του τμήματος ΤΕΦΑΑ του 2001 του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, οι αθλητές των Special Olympics Hellas μαζί με τους ωφελούμενους του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης ‘’ Άγιοι Θεόδωροι’’ παρουσίασαν ένα μουσικοκινητικό πρόγραμμα με την αρωγή των μουσικών, γυμναστών, λογοθεραπευτών, ψυχολόγων καθώς και των ασκούμενων του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Κομοτηνής.

24

24 ΜΑΙΟΥ

Στην Τσανάκλειο Σχολή έλαβε χώρα η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Κομοτηνής, για τη συμμετοχή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης. Με μεγάλη μας χαρά λάβαμε κι εμείς τον έπαινο συμμετοχής μας και δοκιμάσαμε τις ικανότητες μας στα εκπαιδευτικά επιδαπέδια παιχνίδια που τοποθετήθηκαν στο προαύλιο χώρο.

25

25 ΜΑΙΟΥ

Στα πλαίσια της 22ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου των Special Olympics Hellas 20-29 Μαΐου 2022, ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης Άγιοι Θεόδωροι, διοργάνωσε έναν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα 5χ5 με τη συμμετοχή των αθλητών των Special Olympics Hellas και των φοιτητών του τμήματος της προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

26

7 ΙΟΥΝΙΟΥ

Με σύνθημα «Η αγάπη πάει παντού» εργαζόμενοι του Συλλόγου μας, συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία στο πλαίσιο της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας που διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ροδόπης!

27

10 ΙΟΥΝΙΟΥ

Την Παρασκευή είχαμε την τιμή και την χαρά να υποδεχθούμε στις δομές του Συλλόγου μας τον Γραμματέα ΑμεΑ της ΝΔ κ.Κώστα Λολίτσα. Ο Γραμματέας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την παραγωγική διαδικασία στο εργαστήρι της ΑΞΙΖΩ ΙΚΕ καθώς επίσης και τις δράσεις στο κλειστό γυμναστήριο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής στο πλαίσιο της συμμετοχής του Συλλόγου μας για την εβδομάδα δημόσιας υγείας και το πρόγραμμα του ΚΔΗΦ.

28

19 ΙΟΥΝΙΟΥ

η Κυριακή 19-6-2022 η ΠΟΜΑμεΑ Α.Μ.Θ το Β ΄θμιο όργανο εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στη Περιφέρεια Α.Μ.Θ , και μέλος της ΕΣΑμεΑ πραγματοποίησε τη προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας στις εγκαταστάσεις της δομής του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας παιδιών με αναπηρία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Α.Μ.Θ στη Κομοτηνή με τη παρουσία του Οργανωτικού Γραμματέα της ΕΣΑμεΑ κ. Γιάννη Λυμβαίου. Σημαντική ήταν η αναφορά που έγινε για τις καλές πρακτικές που εφαρμόζει ήδη ο Σύλλογος μας από τον κ. Ποιμενίδη Ηλία, αντιπρόεδρο της δομής και οργανωτικό γραμματέα της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ αλλά και εκπρόσωπο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ για τη συγκεκριμένη εκδήλωση όσον αφορά τη δημιουργία υποδομών και εγκαταστάσεων αλλά και παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους της δομής.

29

4 ΙΟΥΛΙΟΥ

Για μια ακόμη φορά είχαμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσουμε στις δομές του Συλλόγου μας τον κο Γεώργιο Σταμάτη, Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας. Ο κύριος Σταμάτης ξεναγήθηκε στο Κέντρο Διημέρευσης και στα Εργαστήρια Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρίες ‘’ αξίΖΩ ‘’ Ι.Κ.Ε. όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητικό Διευθυντή κύριο Ποιμενίδη Ηλία για τον τρόπο λειτουργίας των δομών, για τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα των ωφελουμένων.

30

7 ΙΟΥΛΙΟΥ

Με μεγάλη χαρά φιλοξενήσαμε στον Σύλλογο μας τον κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη Υφυπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού. Ο κύριος Γιατρομανωλάκης ξεναγήθηκε στο Κέντρο Διημέρευσης ‘’αξίΖΩ’’ όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητικό Διευθυντή κύριο Ποιμενίδη Ηλία για τον τρόπο λειτουργίας των δομών, για τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα των ωφελουμένων αλλά και τις δράσεις που έχει υλοποιήσει ο Σύλλογος μας μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

31

14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Την άδεια λειτουργίας της νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» υπέγραψε στις 14/09 ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, παρουσία του αντιπροέδρου του ΔΣ-διοικητικού διευθυντή του Συλλόγου Ηλία Ποιμενίδη και της υπεύθυνης λειτουργίας των ΣΥΔ, κοινωνικής λειτουργού Ιωάννας Ντίνα.

32

29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Σήμερα υποδεχτήκαμε με ιδιαίτερη χαρά στον Σύλλογο μας τον αντιπεριφερειάρχη σε θέματα Υγείας κ. Μωϋσιάδη Αριστείδη, την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Ορεστιάδας κα Χρυσανίδου Μυρσίνη, την πρόεδρο Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δ.Ορεστιάδας κα Σταθουράκη Άννα και την πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος Ορεστιάδας του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ κα Κεσούδη Παναγιώτα.

33

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Σύλλογος μας σε συνεργασία με την εταιρεία αξίΖΩ Ι.Κ.Ε, μια εταιρεία αρωγό στο έργο του Συλλόγου, θα συμμετάσχουν στο 1ο street food festival που διοργανώνει ο Δήμος Κομοτηνής στο Πάρκο της Αγίας Παρασκευής.

34

35

13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Πέτρος,ο Γιώργος,η Κωνσταντίνα ,ο Ντέμης,η Ελένη,ο Κώστας, ο Ερέν, ο Νίκος,ο Μιχάλης, η Βασιλική, ο Θανάσης, ο Ζήσης, ο Χρήστος κι η Χρύσα είναι οι αθλητές μας. Είναι τα παιδιά που εκπροσωπούν τον Σύλλογό μας. Ταξίδεψαν μέχρι το Λουτράκι για πρώτη φορά με τους προπονητές τους για να παρευρεθούν και να συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics Hellas «Λουτράκι 2022». Ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός με ρεκόρ συμμετοχής περίπου 1000 αθλητές από Ελλάδα και Κύπρο. Νιώθουμε συγκινημένοι και περήφανοι ταυτόχρονα, για τα παιδιά μας αλλά και για όλα τα παιδιά της διοργάνωσης

36

17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το εργαστήριο παρασκευής χειροποίητων ζυμαρικών, μαρμελάδας, γλυκών του κουταλιού "αξίζω Ι.Κ.Ε.", του οποίου η ίδρυση και ο εξοπλισμός χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Leader/CLLD πράξεων ιδιωτικού χαρακτήρα, το οποίο διαχειρίζεται η Εταιρεία "Αναπτυξιακή Ροδόπης Α.Ε.", έλαβε αναγνώριση του έργου του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, λόγω της εκπαίδευσης και απασχόλησης ατόμων με νοητική αναπηρία στους χώρους του με καινοτόμο τρόπο. Στην εταιρεία, που στέκεται αρωγός στην επίτευξη των στόχων Συλλόγου Α.μεΑ. νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης "Άγιοι Θεόδωροι", απονεμήθηκε έπαινος "highly commended", στο πλαίσιο των βραβείων "RIA awards", που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην κατηγορία "Κοινωνικό και καινοτόμο μέλλον χωρίς αποκλεισμούς".

37

24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» μαζί με την ομάδα που τον εκπροσώπησε στα Special Olympics Hellas επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ.Γκαράνη για να του εκθέσει όσα βίωσαν σε αυτήν την πρωτόγνωρη αθλητική εμπειρία που έλαβε χώρα στο Λουτράκι. Παράλληλα οι ωφελούμενοι του Συλλόγου παρουσίασαν τα μετάλλια και τις διακρίσεις τους.

38

28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μπάσκετ των Special Olympics Hellas 26/11 έως 04/12, ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Άγιοι Θεόδωροι, διοργάνωσε τη Δευτέρα 28/11 ένα φιλικό αγώνα μπάσκετ με τη συμμετοχή των αθλητών των Special Olympics Hellas και των μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής.

39

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα επετειακή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής,το Σάββατο το βράδυ, που έσπασε τα στεγανά μίας απλής εκδήλωσης, ο Σύλλογος μας έκανε μία χρονική αναδρομή στο παρελθόν γιορτάζοντας τα 40 χρόνια λειτουργίας του.

40

4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Τα εγκαίνια του εργαστηρίου της πραγματοποίησε η ΑξιΖΩ ΙΚΕ, που απασχολεί ΑμεΑ ωφελούμενους από το Σύλλογο μας το μεσημέρι της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου. Την τελετή πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, παρουσία των μελών του Συλλόγου, φίλων και επισήμων.

41

11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Το πρωί είχαμε την χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε στην πόλη μας την Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος. Η επίσκεψη τους αυτή επισφραγίστηκε με την ημερίδα που συνδιοργανώθηκε από τον Σύλλογό μας και την Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος με θέμα την λειτουργία και την οργάνωση Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης αφού αμφότεροι διατηρούν τέτοιες δομές.

42

12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Η αξίΖΩ ΙΚΕ και τα μοναδικά αγνά της προϊόντα σας περιμένουν στη Χριστουγεννιάτικη αγορά της Κομοτηνής στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής με προϊόντα τα οποία παράγονται από τους ωφελούμενους του Συλλόγου μας.

43

12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Τη Δευτέρα 12/12/2022 είχαμε τη χαρά να επισκεφτεί το Σύλλογό μας το ΔΙΕΚ Κομοτηνής με τις ειδικότητες των διασωστών και των νοσηλευτών. Τους ξεναγήσαμε στο χώρο μας, μιλήσαμε για τη λειτουργία του ΚΔΗΦ, των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, του Μουσικού Εργαστηρίου και του επαγγελματικού εργαστηρίου ΑΞΙΖΩ.

44

22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Είχαμε την μεγάλη τιμή και χαρά να υποδεχθούμε στο Κέντρο Διημέρευσης Συλλόγου μας αντιπροσωπεία του Α.Τ. Κομοτηνής η οποία μας είπε τα κάλαντα και μοίρασε δώρα στους ωφελούμενους του Συλλόγου ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια από κοινού με τον δήμαρχο Κομοτηνής κο Γκαράνη Γιάννη, τον κο Συριτούδη Πασχάλη υποστράτηγο στη γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση ΑΜΘ και τον αστυνομικό διευθυντή Ροδόπης κο Σεβδυνίδη Μιχάλη επισκεφθήκαμε και ψάλλαμε τα κάλαντα στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής.

45

23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στα εργαστήρια της εταιρείας ΑΞΙΖΩ ΙΚΕ τον αστυνομικό διευθυντή Ροδόπης, κο Σεβδυνίδη Μιχάλη. Ο κος Σεβδυνίδης ενημερώθηκε για τη λειτουργία και τον κοινωνικό ρόλο της αξίΖΩ ΙΚΕ καθώς και για τα μοναδικά αγνά της προϊόντα.

46

30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Οι ωφελούμενοι το συλλόγου μας ευχήθηκαν στις τοπικές αρχές της πόλης μας μοιράζοντας δώρα από τα προϊόντα που παράγονται από την εταιρεία αξίζω ΙΚΕ! Ειδικότερα, στον περιφερειάρχη ΑΜΘ κο Μέτιο Χρήστο, στον αντιπεριφερερειάρχη Ροδόπης κο Τσαλικίδη Νικόλαο, στον δήμαρχο Κομοτηνής κο Γκαράνη Ιωάννη, στην προϊσταμένη μονάδας Γ’ της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη» κα Αγγελίνα Χαρίκλεια και στην ειδική σύμβουλός περιφερειάρχη ΑΜΘ – υπεύθυνη του πολιτιστικού και συνεδριακού κέντρου-μεγάρου μουσικής Κομοτηνής κα Κοσμίδου Ζωή.

47

48

49

50

51

Στόχος μας το 2023 να είναι μια ακόμα πιο δημιουργική χρονιά με ακόμα περισσότερες δράσεις, και φυσικά με υγεία, ευτυχία και πολλά χαμόγελα.

                   

Find us on Facebook